Platt, plattare, Kristianstad

 

2016-01-17 08.42.27 pm

Sitter och begrundar höjdkurvan från dagens vintriga 22-kilometerspass ute på det jag brukar kalla bakgården min, Näsby fält. Inser att det vid första anblicken ser ut som att jag avverkat ett monsterpass i Klippiga bergen… tills jag tittar på skalan på y-axeln. Siffrorna anger meter över havet. Meter. Hahaha.

Här är platt. Galet, galet platt. Det finns två små ”backar” nere i Norra Lingenässkogen och en stigning på knappt tio meter upp mot ett av militärförråden är vad backar det finns där ute. Annars är det platt. Obegripligt platt. Har ibland själv svårt att förstå att jag som springer 95% av mina pass i denna backbefriade terräng verkligen lyckades ta mig över de där bergen i de Schweiziska alperna för något år sedan…

Annons

En kommentar

  1. Haha! Det är såna där skaltrick statistiker voss arnar för när människor nyttjar siffror för egna mer eller mindre obskyra syften. Det här är ju ett ovedersägligt bevis för att Skåne och Klippiga bergen är nära kusiner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s